Hoofdstuk 7: it’s official

Vandaag, 1 september 2014, is mijn eerste officiële dag als zelfstandige. Mooi moment om mijn -inmiddels keurig ingeschreven- naam te onthullen. Dus:

Vanaf NU kun je MNKE inhuren. Voor verhalende marketing.
(En mooie teksten.)

Verhalende marketing?
Verhalen werken goed. Helemaal nu. Waarom eigenlijk? In het kort:

Onze huidige wereld heeft lang gedraaid om massa. Massaconsumptie. Massamarketing. Massabedrijven. Massapubliek. We voelen nu steeds meer zucht om individualiteit. Mensen willen zich kunnen identificeren. Iedereen zoekt steeds meer niches. Zie de terugkeer van de ambacht: eten met oorsprong, horeca en kapsalons met oorsprong. Allen succesvol door het authentieke verhaal. Terugkeer van de menselijkheid, terugkeer van het gesprek. Van groot naar klein, van anonimiteit naar echt bestaan. Gezien worden, gehoord worden. Authentieke verhalen worden gehoord. Durven zeggen maakte durven luisteren. Luisteren laat kennis maken met echte wensen, echte verlangens en echte gevoelens. Van mens tot mens. Van verhaal tot verhaal. Daarom werken verhalen juist nu zo goed.

Van filosofie naar praktijk…
…want zo’n theorie is mooi, maar uiteindelijk gaat het om de output. Elk bedrijf, elke organisatie, elke ZZP-er, gewoon: iedereen heeft een verhaal. Over waarom ze bestaan, waarom ze doen wat ze doen en hoe dat zo is gekomen. Dat schrijft MNKE op. En dat is het uitgangspunt voor alle uitingen daarna. Geen paginatellende rapportages; het enige echte verhaal als vertrekpunt en dan kijken naar de (mogelijke) luisteraars, de kanalen en ‘de rest’.

Er is niets mooiers dan een verhaal uitdiepen. Dit geldt voor de verteller, maar in het geval van MNKE ook zeker voor de luisteraar. Daarom heb ik hier ook zoveel zin in.

Stay tuned, want er volgt nog meer. Maar nu heb ik nog twee deadlines. Want officieel nog naamloos, ben ik al best in bedrijf. Kun je niet wachten? Bel dan gewoon :).

MNKE

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>