Intermezzo: de week van Minke

Voor de nieuwsgierigen onder ons leek het me leuk af en toe eens te delen hoe mijn week verloopt. En afgelopen week was er één van veel rennen en vliegen.

Maandagen probeer ik altijd vrij te houden van afspraken. Dan kan ik een hele dag en avond werken aan tekst en verhalen zonder gestoord te worden of weg te moeten tussendoor. Deze maandag had ik nog wel een kleine spoedbijeenkomst met Hellen van Viven waarvoor ik binnenkort aan de slag ga. Leuke meeting met mooie plannen! Na mijn afspraak lunch ik bij De Uurwerker (tip!) en werk ik wat mail weg. Het einde van de middag staat in het teken van een tekstklus (waarover later meer).

logo-van-hulley-kleinDinsdagochtend spreek ik altijd af bij Van Hulley om nieuwtjes door te nemen en te kijken welke leuke dingen we de wereld in kunnen helpen. Kort, krachtig en altijd gezellig. Na de meeting fiets ik snel naar huis voor een Skype-overleg met een nieuwe opdrachtgever. Ook daarover later meer; een mooie start-up met ambitieuze plannen.
De rest van de middag werk ik mijn to-do lijstje met kleine klusjes af. Ik maak een voorstel voor een boekje, help een website in de lucht en beantwoord mail. Veel mail. Daarna haal ik mijn dochter van school en kopen we samen balletschoentjes. In de avond bereid ik de rest van mijn week voor en stuur ik facturen.

De woensdag heb ik geen afspraken, wel een belangrijke deadline. Ik maak een zogenaamde leidraad. Mooiere benamingen welkom ;). Voor een bedrijf in bedrijfsadvies ga ik teksten maken voor hun nieuwe website. Bij een klus met die opvang waarbij de tone of voice ook wijzigt, maak ik altijd een leiddraaddocument waarin de belangrijkste doelstellingen, doelgroepen en andere relevante informatie wordt samengevat. En vervolgens worden verreikt met aanwijzingen voor de tone of voice en een voorbeeldtekst in die stijl. Handig; ze kunnen dan ook als ik mijn teksten heb opgeleverd makkelijk zelf aan de slag met aanvullingen zonder van de stijl af te wijken. Leuke klus!

bonnetjesNa een paar uur schrijven wandel ik naar de winkel voor een lunch en ga daarna verder met de rest van mijn todo-list. In de avond doe ik mijn BTW aangifte. Mijn dochter had de bonnetjes van juli in 1000 stukjes verknipt, dus ik ben vrij snel klaar :). Tegenwoordig vraagt ze trouwens bij elke winkel om een bonnetje “voor mama’s werk”. Ik prijs met elk bonnetje trouwens het bestaan van Moneybird. Wat een heerlijkheid alles al klaar te hebben staan. Helaas lag de site van de Belastingdienst plat, dus daadwerkelijk indienen kon nog niet. Betalen wel :).

Ik moet nog veel meer doen eigenlijk, maar slapen is ook belangrijk, schijnt. Dus dat gaat voor.

Op de donderdag ga ik gelijk nadat ik mijn dochter naar school heb gebracht naar een afspraak voor MoedersinGroningen.nl op de balletschool van mijn dochter. We hebben een erg leuk gesprek over het ontstaan van de school en hun wensen voor de toekomst. Inspirerend!

Daarna fiets ik naar de Mediacentrale voor een afspraak met Xandra van Pro-Time. Ze vertelt honderduit over haar mooie bedrijf. Hoe het is gegroeid, wat hun ambities zijn en hoe ze werken. Pro-Time heeft dagelijks cameramensen en verslaggevers in het Noorden rondlopen om nieuws te kunnen verslaan in opdracht van onder andere RTL en de NOS. Mooi werk! Ik mag meelunchen en er zijn zelfs kroketten. Fijne middagbesteding dus :).
Na mijn bezoek aan Xandra duik ik nog even de Coffee Company in om wat mail te kunnen versturen. In een kwartier werk ik er een boel weg en race ik snel naar de school van mijn dochter. En daarna zonder dochter naar huis, want ze speelt met een vriendje. Geeft mij de mogelijkheid nog snel een kadootje te kopen voor het verjaardagsfeestje van die avond. Drukke dag, toch kruip ik in de avond nog even achter mijn laptop, er wachten nog wat artikelen die af moeten.

397553_10152748968465622_4742197427562075673_n
Wijntjes bij De Barrel!

Vrijdagochtend komt Hilde van de MoedersinGroningen.nl crew langs en werken we aan de site. We zetten samen wat dingen in gang en nemen nieuwe ideeën door. Daarna snel weer naar school. Terwijl mijn dochter thuis speelt met een vriendje, werk ik wat kleine dingetjes weg. En lees ik een uur lang boekjes voor aan het duo. Daarna haast ik me naar balletles en na balletles is het voor mij tijd om een uurtje of twee te ontspannen; een afspraak met Tabitha van Tabichoice in De Barrel (aanrader! zowel De Barrel als het genoemde gezelschap). Eigenlijk is het de bedoeling om een interview te doen, maar we hebben zoveel te kletsen dat we ons voornemen een nieuwe afspraak te maken.

levenmetZaterdag slaap ik een beetje uit en werk ik de rest van de dag aan mijn column voor Hemelbestormers en een ander verhaal. Dat is nogal een proces, dat schrijven. Mijn gezelschap weet soms niet meer hoe dat het best te verwerken en zoekt naar een handleiding :).

‘s Avonds welverdiende cocktails bij Mr. Mofongo; het meest (en als enige getipt) als goede cocktailbar in Groningen. Maar niet te veel, want zondag is Hemelbestormersdag. Deze zonovergoten zondag breng ik door in de auto en de studio. Het is de week van de Ode aan de Doden. Daar gaat mijn column dan ook over; het herinneren van onze doden. Er komen mooie reacties binnen, dus gelukkig een geslaagd ‘optreden’.

Op de terugweg strijken we nog even neer bij Blushing in Blaricum op het terras. Zondagavond is het vroeg naar bed en op naar de volgende werkweek :). Zin in!

radio2

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>