Next steps; met recht een nieuw hoofdstuk

MNKE-FBHet is inmiddels alweer twee jaar geleden dat ik ben gestart met MNKE. Dat ik ondernemer werd. Dat ik begon met een heel nieuw avontuur. Tijd om terug te kijken, maar ook vooral om vooruit te kijken.

Het was hier stil. Want het was druk. Geen excuus, maar wel aan de hand. Ik was niet alleen druk met een boel mooie opdrachten, ook op het gebied van het inrichten van mijn bedrijf moest er veel gebeuren. Aan de ene kant merkte ik dat de aard van de opdrachten die op mijn pad kwamen veranderden en dat dit vroeg om een andere manier van werken, maar ook een andere manier van presenteren. Aan de andere kant kwamen er verschillende samenwerkingen op mijn pad die ook de nodige aandacht vroegen om goed in te richten. Spannend, intensief, uitdagend, vooral heel leuk. Alles eigenlijk.

Delegeer ‘t

Vorig jaar kon ik al melden dat we aan het uitbreiden waren. Elke ondernemer zal beamen: groeien is moeilijk. En dat klopt :). Toch heeft het me niet weerhouden van wel doorzetten, ook als het even lastig was. En hoewel het soms nog onwennig voelt om te praten over ‘wij’ is het wel hoe het is.

In ons team is inmiddels een en ander gewijzigd. Lisa werkt nog steeds voornamelijk aan teksten en social media beheer. Verder mochten we Anna toevoegen aan ons team: zij doet onze administratie en allerhande andere zaken waar zij veel beter in is dan dat ik ben. Wat een verademing! Het voelde spannend om in te huren voor zaken die niet per se declarabel zijn, maar die twijfel was onterecht. Anna zorgde voor structuur en overzicht en dat is goud waard.

Verder sloot Jasper zich aan: hij stort zich op een nieuw project waarover snel meer. Dit is een nieuwe online titel onder ons Fabuly label. En heel iets anders dan de titels tot nu toe, dus best spannend. Meer over Lisa, Jasper en Anna komt binnenkort op de site. Verder werken we op het gebied van content voor onze websites samen met contentredacties.

Labels: wat bedoel je?

“Je doet zoveel, wat doe je eigenlijk allemaal, weet je het zelf nog wel?” Ik hoor het vaak. En ja: ik weet gelukkig heel goed
wat ik allemaal doe en waarom :). Maar voor de buitenwereld was het niet allemaal heel helder. Ook omdat de verschillende zaken niet een eigen plekje hadden. Dat hebben we dus aangepakt. Een hele hap werk, maar ontzettend leuk om te doen. Na twee jaar was het ook echt tijd dat MNKE een eigen website en huisstijl kreeg, vond ik. Daar ben ik samen met Eefje mee begonnen binnen ons We Love Monday concept. Daarna heb ik Fabuly en mijn persoonlijke website aangepakt. En zo staat het nu:

MNKE: bureau voor verhalende marketing. Met nu dus een eigen website en eigen stijl. Beter passend bij wat we tegenwoordig allemaal doen. Want naast teksten, doen we ook steeds meer marketingstrategie- en concepten, content marketing, social media beheer en nog veel meer.

MNKE-Facebook

Fabuly Online Publishing: hier hebben we onze titels ondergebracht. Elke titel heeft nu een dedicated content team. We hebben bovendien een flexibel advertentiemodel ontwikkeld voor onze adverteerders.

We Love Monday: de samenwerking met Eefje voor startende ondernemers. Inmiddels zijn we hier op basis van onze Schermafbeelding 2016-08-03 om 10.24.02ervaring met de eerste tien projecten bezig met een rebranding en het doorontwikkelen van onze producten. Daarover snel meer.

Minkehaveman.nl: dit is nu mijn persoonlijke site. Twee jaar geleden zette ik een simpel blog op om kenbaar te maken dat ik te huur was en waarvoor. Sindsdien heb ik eigenlijk geen tijd meer gehad om iets aan die website te doen. Of eigenlijk: geen tijd genomen. Nu dus wel. Eigenlijk is alles vernieuwd. Hier vind je vanaf nu een samenvatting van wat ik doe, schrijf en publiceer. Inclusief dit blog :).

Deze nieuwe structuur bevalt erg goed en zorgt voor veel meer overzicht. Benieuwd wat jullie er van vinden!

Een nieuw kantoor

Inderdaad. Alsof we ons verveelden. Mijn motto is niet voor niets “Boring days are boring”. We merkten dat we ons kantoor aan de Herestraat wat ontgroeiden. De locatie was perfect, maar de ruimte ondanks een eerdere uitbreiding eigenlijk te klein en wat weinig zichtbaar. We zijn een tijd op zoek geweest naar een ruimte die beter bij ons zou passen. Of eigenlijk, perfectionistisch als we zijn: die perfect bij ons zou passen.

Dat is wat ons betreft gelukt. Vorige week tekenden we het huurcontract en per 1 september hebben we een nieuwe, hele mooie plek. Ook in de binnenstad, met meer ruimte en meer mogelijkheden. Waar? Dat hoor je binnenkort. En we beloven dat we een mooie verhuisborrel geven. Nog even geduld dus.

Een mooie zomer

minkehaveman.nlHet weer werkt bepaald niet mee, maar wij vinden het een hele mooie zomer. Ik vind het een hele mooie zomer. Het zijn belangrijke stappen geweest om te zetten. Eigenlijk met recht een heel nieuw hoofdstuk. Zo voelt het in ieder geval wel.

Het was veel (denk)werk, maar dat geeft niet. Een weekje Berlijn hielp overigens enorm om de laatste puntjes op de i te zetten qua concepten, structuur en de uitvoering. Het blijft bijzonder hoeveel een andere omgeving, even weg zijn, kan doen voor inspiratie en beslissingen. Berlijn is wat dat betreft ook echt een absolute aanrader. Weinig plekken zijn zo bruisend als deze stad wat mij betreft.

Dat deze stappen zijn afgerond geeft weer veel ruimte. Ruimte voor waar het uiteindelijk om gaat: het maken van mooie content en verhalen. Voor klanten als NOM, Gemeente Groningen, Noorderpoort, Lentis, Van Hulley en nog vele anderen. En voor onze websites. Dus daar gaan we nu weer volop mee verder. Met wat vaker een update, beloofd :).

Tot snel en fijne zomer!

 

Benieuwd naar de eerdere hoofdstukken? Die kun je hier lezen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>