Walk for Life: lopen & rennen voor het goede doel. En iedereen kan meedoen.

De Walk for Life; een bijzonder event met een bijzondere geschiedenis. Op 25 april aanstaande wordt dit recreatief wandel- en loopevenement voor de elfde keer georganiseerd. De opbrengsten gaan naar het UMCG Kanker Researchfonds. In 2014 werd er €24.000 bij elkaar gelopen. Inschrijven kan nu al! En het mooie is: iedereen kan meedoen.

Marga & Bob: bijzondere initiatiefnemers
Marga en Bob zijn pas net een jaar bij elkaar als Bob ziek wordt: een ernstige vorm van leukemie. Hand in hand zetten ze samen alles op alles om beter te worden. Om te overleven. En dat lukt.

Tijdens dit proces worden ze geconfronteerd met alle facetten van kanker. En ook hoe de voorzieningen voor jongvolwassenen op sommige gebieden tekort schieten. Ze zien jongens en meisjes van net achttien buiten de boot vallen; geen kinderarts, maar behandelingen tussen de volwassenen. Ze zien andere jongeren in de bloei van hun leven niet alleen maar moeten vechten om beter te worden, maar daarna ook strijd moeten voeren om hun leven weer op te bouwen. Eenmaal kanker is altijd patiënt, ondervindt ook Bob zelf.

Ze willen iets doen. En besluiten tot het opzetten van de Walk for Life. Samen met een groot team vrijwilligers.

Over Walk for Life
Walk for Life is uniek omdat iedereen kan meedoen. Kinderen, volwassenen, ziek of gezond. Wandelen mag, rennen ook, zelfs in een rolstoel kun je meedoen. De routes lopen rond het natuurgebied bij het Paterswoldsemeer. De opbrengsten komen ten goede aan kankeronderzoek met een focus op die jongvolwassenen die nog zo in de bloei van hun leven staan en waar weinig voorzieningen voor zijn.

Walk for Life zonder Bob
Marga en Bob maakten van de Walk for Life jaar na jaar een mooie ervaring voor iedereen die meedeed en zamelden bovendien erg veel geld in voor onderzoek naar kanker. Met de gezondheid van Bob ging het lange tijd goed. De jaarlijkse controles waren spannend, maar verliepen meestal probleemloos.

En dan is het mis. Goed mis. De leukemie is terug en Bob overlijdt al binnen vier weken na dit nieuws. Marga blijft in ongeloof achter. Ze waren zo positief geweest, ze hadden zo hard gevochten. En ineens is Bob weg.

Marga zet alles op alles om de Walk for Life te kunnen blijven organiseren. Juist als eerbetoon aan haar overleden man. Want, zo zegt ze: “Opgeven is geen optie”. En zo is het.

Schrijf je ook in voor de Walk for Life op 25 april 2015!

Walk for Life & MNKE
Oud collega Brenda van de Wal mailt me: we hebben een klus en we vinden het ook echt wat voor jou, help je mee? Brenda werkt bij Dizain en Dizain zet zich vrijwillig in voor de marketing-en communicatie rondom de Walk for Life. Ze vragen of ik verhalen kan maken en die kan omzetten in webteksten, flyerteksten en social media uitingen. Hier hoef ik niet lang over na te denken. Uiteraard zet ik me ook vrijwillig in.

Een week later zit ik met Marga Timmerman om haar te interviewen. Het duurt niet heel erg lang voordat er over onze beide wangen tranen biggelen. Een indrukwekkend verhaal heeft ze. En we herkennen elkaar in de kleine dingetjes waar je mee geconfronteerd wordt als je te maken hebt met rouw en verlies.

De Walk for Life verdient veel inschrijvingen. Om geld in te zamelen. En om Bob. Dus ook om Marga.

Schrijf je in!

flyer walk for life
Flyer van Walk for Life met tekst van MNKE.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>